Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012

Οδηγίες και Έγγραφα Πανελλαδικών 2012

Δημοσιοποιήθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οδηγίες για τους υποψηφίους των πανελλαδικών, για τους υποψηφίους των ειδικών κατηγοριών και για την απόκτηση κωδικού ασφάλειας για την ηλεκτρονική υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου από τους υποψηφίους.

Επίσης δόθηκαν υποδείγματα της αίτησης και των υπεύθυνων δηλώσεων για τους υποψηφίους των ειδικών κατηγοριών: Πολυτέκνων, Τριτέκνων και Κοινωνικών Κριτηρίων (με αδερφό που σπουδάζει σε άλλη πόλη ή ορφανοί ή με μέλος της οικογένειας που πάσχει από σοβαρή ασθένεια ή θύματα τρομοκρατίας ή πολύδυμα τέκνα*). Η υποπερίπτωση των πολύδυμων τέκνων δεν αφορά τους αποφοίτους του 2010 που θα είναι υποψήφιοι με το 10%.

Όλοι οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το 2012 που θα καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο είτε με τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Β΄ (90% και 10%) είτε με τα ΕΠΑΛ Α΄, πρέπει από 8-5-2012 ως 18-5-2012 να προσέλθουν στο Λύκειο υποβολής της Αίτησης-Δήλωσης ή του μηχανογραφικού δελτίου για να δημιουργήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Την ίδια περίοδο όσοι από τους υποψηφίους εμπίπτουν στις ειδικές περιπτώσεις των πολύτεκνων, των τρίτεκνων και των κοινωνικών κριτηρίων (και των ειδικών περιπτώσεων υποψηφίων εκκλησιαστικών λυκείων και Ελλήνων πολιτών μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης) προσκομίζουν στο ίδιο Λύκειό τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως περιγράφονται παρακάτω, για έλεγχο και αποκτούν και αυτοί τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Μετά την ανωτέρω διαδικασία και το τέλος των πανελλαδικών εξετάσεων, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορέσουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο, από ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, να επεξεργαστούν και αργότερα τον Ιούνιο να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο. Οι ημερομηνίες για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα ανακοινωθούν αργότερα.

Δείτε αναλυτικά τις οδηγίες και τα υποδείγματα για τους υποψηφίους των πανελλαδικών, τους κωδικούς του μηχανογραφικό δελτίο και τους υποψηφίους των ειδικών κατηγοριών στο τμήμα "Πανελλαδικές 2012" του εκπαιδευτικού site: www.mixanografiko.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου